agnes-konyhaja

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek az oldalamon, ami a sütéssel és főzéssel foglalkozik (agnes-konyhaja). 

Ágnes a becsületes nevem, de itt az oldalon az ÁGNESES-t használom. 1981-ben láttam meg a napvilágot, és egy somogy megyei kisvárosban lakom. Ápolónőként dolgozom (három műszakban). A sütés-főzés iránti szeretetem, már kiskoromban kialakult bennem (már ekkor szerettem anyukámnak segíteni, és ellesni tőle a praktikákat). Szeretem a finom ételeket, és ez már az alkatomon is meglátszik (de egyenlőre nem bánom). Anyukámtól azt tanultam, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztűl vezet az út (így én nagyon igyekszem a páromat meglepni). Azt hiszem, hogy nincs panasz a főztőmre, bár bőven van még mit tanulnom. De amit tudok, azt szívesen átadom a nagyvilágnak! Szóval szívesen veszem a hozzászólást, kritikát (persze, ha kultúrált formában történik). Üdv: agneses

 
Archívum
Friss bejegyzések
2017.05.18. 14:59
2017.01.26. 10:02
2017.01.25. 10:01
2017.01.20. 07:53
2017.01.20. 07:00
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Chat

 
Érdeklődő
Indulás: 2015-07-17
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ételsor

31. Csavart mogyorókrémes csiga

2017.05.18. 14:59, agneses

Hozzávalók:

4 dl tej

5 dkg élesztő

6 dkg cukor

60 dkg liszt

2 evőkanál olaj 

3 db tojássárga

1 csipet só

1/2 kis üveges nutella

1 egész tojás - kenéshez a tetejére

Elkészítés:

1 dl langyos tejben morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, 3 db tojássárgáját, az olajat, cukrot, csipet sót, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, és lágy tésztává dagasszuk. 1 órán át konyharuhával lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 2 részre osztjuk.

Kinyújtjuk mindkét lapot téglalap formára.

Az egyik lapot megkenjük nutellával.

A nutellás lapot befedjük a másik lappal.

Pizza vágóval, vagy éles késsel 2 cm széles csíkokra vágjuk fel.

A csíkokat megcsavarjuk majd csigavonalba feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

30 percig konyharuhával letakarva pihentetjük. Utána 1 egész tojást villával felverünk majd megkenjük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

   

 

30. Szilvás-gombóc

2017.01.26. 10:02, agneses

Hozzávalók:

A gombóc tésztához

  • 1.6 kg burgonya (főtt, áttört)
  • 2 db tojás
  • 600 g liszt 

A töltelékhez

  • 40 szem szilva (magozott)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt)

A bevonathoz

  • 3 evőkanál étolaj
  • 200 g zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

1. A burgonyákat héjában megfőzzük, majd héjukat lehúzzuk. Ha már nem forrók burgonyanyomóval összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

2. Szóval, ha kihűlt, picit ízlés szerint megsózzuk, kissé összekotorjuk közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojásokat. Majd folyamatosan adagolva a lisztet, összegyúrjuk, annyi liszttel amennyit a burgonya felvesz. Ne legyen kemény a tésztánk.

3. Kinyújtjuk kb. kisujjnyi vastagságúra a tésztát és 10x10 cm-es kockákra vágjuk.

4. A szilvákat félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és a fahéjjal összekevert cukorból kávéskanállal a mag helyére teszünk picit, és ezt a kockák közepére tesszük.

5. A tészta 4 csücskét összefogjuk, összenyomkodjuk, kissé gömbölyítjük, ügyeljünk rá, hogy ne legyen lukas.

6. Egy lábosba teszünk vizet, felforraljuk, majd ha forr, beletesszük a gombócokat, ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 3-4 percig forraljuk.

7. Amíg fő, addig az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, folyamatosan keverjük, mert hamar megégeti. Az egész kb. 5 perc. Ha megfőttek a gombócok, akkor az olajon megpirított zsemlemorzsára tesszük, kicsit meghempergetjük őket és kész is van.

 

29. Bolognai Spagetti

2017.01.25. 10:01, agneses

Hozzávalók:

A szószhoz

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált sertéshús
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 50 ml víz
  • 3 csipet só
  • 1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
  • 1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
  • feketebors (őrölt)
  • 200 g sűrített paradicsom

A tésztához

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál só
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A díszítéshez

  • reszelt sajt 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, és összetörjük. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész a szósz! A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk. 

 

28. Zserbó

2017.01.20. 07:53, agneses

 

Hozzávalók:

 

1. Tésztához

60dkg liszt

1 ráma margarin

3 kanál cukor

1 sütőpor

1 kis poharas tejföl

tej - a tészta összegyúrásához

2. Töltelék

Lekvár és Dió 

3. Díszítés

Csokimmáz (3 kanál kakaó, 15dkg cukor, 1 kanál ,melegvíz, 1 kanál olaj vagy pici margarin)

 

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókhoz. 3 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk őket a tepsi méretére.

Első lap a tepsi aljára, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval.

Második lapot ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval.

A harmadik lapot is rátesszük, villával megböködjük.

Így kb. fél óra alatt készre sütjük.

Tetejére lehet csokimázat tenni.

 

27. Csokis Muffin

2017.01.20. 07:00, agneses

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük. 12db-os muffinformás tepsibe, muffinpapírokat rakunk, kb 3/4-ig töltjük a masszával a kis lyukakat, és 20-25 percig sütjük.

 

26. Gyenge pogácsa

2017.01.20. 06:55, agneses

 

Hozzávalók:

- 1/2 kg liszt

- 1/4 kg túró

- 1 tejföl

- 1 tojás

- 1/2 csomag sütőpor vagy 1 csomag élesztő

- 15-20 dkg margarin

- só

 

Elkészítés:

Lazára összekeverjük a hozzávalókat. Tejföllel lehet lazítani a tésztát, ha igényli. Knyújtjuk, szaggatjuk, majd tepsiben megsütjük. ha kihült, letakarjuk és friss puha marad.

 

25. Gesztenyetorta

2017.01.20. 06:45, agneses

 

Hozzávalók:

1. Piskótatésztát sütünk a következőkből: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 sütőpor, 1 vaniliáscukor

2. Krémet csinálunk a következőkből, turmixgéppel: 2 csomag gesztenyemassza, 2,5dl habtejszín, porcukor, rum vagy rumaroma.

3. Díszítés: krémmel, vagy tortadarával

 

Elkészítés:

1. Megsütjük a piskótatésztát, amit kettévágunk.

2. Megtöltjük a piskóta közepét, majd kivűl is bekenjünk a krémmel.

3. Díszíthetjük.

 

24. Frissítő Limonádé

2017.01.16. 10:35, agneses

Hozzávalók:

2 db narancs - héjastúl szeletelve

2db citrom - héjastúl szeletelve

2db lime (zöldcitrom) - héjastúl szeletelve

1dl citromlé

3 kanál cukor

9dl víz

23. Aludttejes prósza

2017.01.16. 10:29, agneses

 

Hozzávalók:


2 bögre kefír vagy aludttej
1,5 bögre liszt
1-2 evőkanál cukor
1/2 tojásnyi zsír
csipet só
szilvalekvár

Elkészítés:


- Elkeverjük a hozzávalókat (kefir, cukor, tojás, só, liszt).
- Kizsírozzuk a tepsit, beleöntjük a masszát.
- Tetejére szilvalekvárt pötyögtetünk.
- Pirulásig sütjük.

22. Retró szendvics

2017.01.16. 10:27, agneses

 

Hozzávalók:

10db zsemle
1/2 pár kolbász szeletelve vagy szeletelt szalámi
20 dkg reszelt trapista sajt
5 db szeletelt főtt tojás 
4-5 db szeletelt savanyú uborka
vaj a kenéshez
pirosarany díszítéshez

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT