agnes-konyhaja

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek az oldalamon, ami a sütéssel és főzéssel foglalkozik (agnes-konyhaja). 

Ágnes a becsületes nevem, de itt az oldalon az ÁGNESES-t használom. 1981-ben láttam meg a napvilágot, és egy somogy megyei kisvárosban lakom. Ápolónőként dolgozom (három műszakban). A sütés-főzés iránti szeretetem, már kiskoromban kialakult bennem (már ekkor szerettem anyukámnak segíteni, és ellesni tőle a praktikákat). Szeretem a finom ételeket, és ez már az alkatomon is meglátszik (de egyenlőre nem bánom). Anyukámtól azt tanultam, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztűl vezet az út (így én nagyon igyekszem a páromat meglepni). Azt hiszem, hogy nincs panasz a főztőmre, bár bőven van még mit tanulnom. De amit tudok, azt szívesen átadom a nagyvilágnak! Szóval szívesen veszem a hozzászólást, kritikát (persze, ha kultúrált formában történik). Üdv: agneses

 
Archívum
Friss bejegyzések
2017.01.20. 07:53
2017.01.20. 07:00
2017.01.20. 06:55
2017.01.20. 06:45
2017.01.16. 10:35
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Chat

 
Érdeklődő
Indulás: 2015-07-17
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ételsor
Archívum - 2017. január

28. Zserbó

2017.01.20. 07:53, agneses

 

Hozzávalók:

 

1. Tésztához

60dkg liszt

1 ráma margarin

3 kanál cukor

1 sütőpor

1 kis poharas tejföl

tej - a tészta összegyúrásához

2. Töltelék

Lekvár és Dió 

3. Díszítés

Csokimmáz (3 kanál kakaó, 15dkg cukor, 1 kanál ,melegvíz, 1 kanál olaj vagy pici margarin)

 

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókhoz. 3 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk őket a tepsi méretére.

Első lap a tepsi aljára, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval.

Második lapot ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval.

A harmadik lapot is rátesszük, villával megböködjük.

Így kb. fél óra alatt készre sütjük.

Tetejére lehet csokimázat tenni.

 

27. Csokis Muffin

2017.01.20. 07:00, agneses

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük. 12db-os muffinformás tepsibe, muffinpapírokat rakunk, kb 3/4-ig töltjük a masszával a kis lyukakat, és 20-25 percig sütjük.

 

26. Gyenge pogácsa

2017.01.20. 06:55, agneses

 

Hozzávalók:

- 1/2 kg liszt

- 1/4 kg túró

- 1 tejföl

- 1 tojás

- 1/2 csomag sütőpor vagy 1 csomag élesztő

- 15-20 dkg margarin

- só

 

Elkészítés:

Lazára összekeverjük a hozzávalókat. Tejföllel lehet lazítani a tésztát, ha igényli. Knyújtjuk, szaggatjuk, majd tepsiben megsütjük. ha kihült, letakarjuk és friss puha marad.

 

25. Gesztenyetorta

2017.01.20. 06:45, agneses

 

Hozzávalók:

1. Piskótatésztát sütünk a következőkből: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 sütőpor, 1 vaniliáscukor

2. Krémet csinálunk a következőkből, turmixgéppel: 2 csomag gesztenyemassza, 2,5dl habtejszín, porcukor, rum vagy rumaroma.

3. Díszítés: krémmel, vagy tortadarával

 

Elkészítés:

1. Megsütjük a piskótatésztát, amit kettévágunk.

2. Megtöltjük a piskóta közepét, majd kivűl is bekenjünk a krémmel.

3. Díszíthetjük.

 

24. Frissítő Limonádé

2017.01.16. 10:35, agneses

Hozzávalók:

2 db narancs - héjastúl szeletelve

2db citrom - héjastúl szeletelve

2db lime (zöldcitrom) - héjastúl szeletelve

1dl citromlé

3 kanál cukor

9dl víz

23. Aludttejes prósza

2017.01.16. 10:29, agneses

 

Hozzávalók:


2 bögre kefír vagy aludttej
1,5 bögre liszt
1-2 evőkanál cukor
1/2 tojásnyi zsír
csipet só
szilvalekvár

Elkészítés:


- Elkeverjük a hozzávalókat (kefir, cukor, tojás, só, liszt).
- Kizsírozzuk a tepsit, beleöntjük a masszát.
- Tetejére szilvalekvárt pötyögtetünk.
- Pirulásig sütjük.

22. Retró szendvics

2017.01.16. 10:27, agneses

 

Hozzávalók:

10db zsemle
1/2 pár kolbász szeletelve vagy szeletelt szalámi
20 dkg reszelt trapista sajt
5 db szeletelt főtt tojás 
4-5 db szeletelt savanyú uborka
vaj a kenéshez
pirosarany díszítéshez

21. Kocsonya

2017.01.16. 10:24, agneses


Hozzávalók:

- 1 köröm
- 1/2 fej
- 2 fül
- kis bürke
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 fej foghagyma
- 1 sárgarépa
- 2 babérlevél
- vegeta, só, pirosarany ízlés szerint

Elkészítés:

- Kb. 3-3,5 óra főzés után lehet tányérokban adagolni (hús+lé), dermedés után fogyasztható

20. Bailes ital - Ír krémlikőr házilag

2017.01.16. 08:05, agneses

 

1. rész:

- 3,8 dl főzőtejszín

- 1,5 dl tej

- 1 tábla fehércsokoládé

 

A hozzávalókat egy lábosban felforraljuk, amíg a csoki elolvad benne, majd hagyjuk kihűlni-

 

2. rész:

- 3 tojás sárgája

- 20 dkg porcukor

- 3 csomag vaniliáscukor

 

Kézi habverővel habosra keverjük.

 

Összekeverjük az 1. és 2. részt. Ezután 1.5-2 dl pálinkát öntünk hozzá, és 1,5 dl kávét is. Jól elkeverjük, majd hüttőben tároljuk.

 

19. Tojáspörkölt rizzsel

2017.01.13. 09:12, agneses

Tojáspörkölt

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 3.75 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hámozzuk, negyedekbe vágjuk.
  2. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beleforgatjuk a tojásdarabokat.
  3. A tejölben elkeverjük a lisztet, a tojásra öntjük, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a tűzre.
  4. Felforraljuk, pár perc alatt besűrítjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Rizs:

Én a dobozos rizst szoktam venni, ami tasakostúl kifőzhető.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |