Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek az agnes-konyhaja nevű oldalon.

A sütés-főzés iránti szeretetem, már kiskoromban kialakult bennem (már ekkor szerettem anyukámnak segíteni, és ellesni tőle a különböző konyhai praktikákat). Édesanyámtól azt tanultam, hogy mindig szívvel-lélekkel, szeretettel készül a legjobb étel (még ha nem is a legszebb kinézetű); a közös családi étkezések hozzák össze igazán a családot, mert akkor együtt a család minden egyes tagja, ilyenkor jó beszélgetni is az élet nagy dolgairól; na és persze a férfi szívéhez is a gyomrán keresztűl vezet az út. Az étel idejében való elkészítése is fontos dolog, ezt a példát is otthonról hoztam, mert hamar kész lett mindennap az étel. Szeretem a finom ételeket, és ez az alkatomon is meglátszik. Azt hiszem, hogy nincs panasz a főztőmre, bár bőven van még mit tanulnom. De amit tudok, azt szívesen átadom a nagyvilágnak! Szóval szívesen veszem a hozzászólást, kritikát (persze, ha kultúrált formában történik). Üdv: agneses

 
Chat

 
információ

 

Agneses Szerkesztő
2015. 07. 17. Nyitás
Sütés-főzés Téma
G-PortálSosugary Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

 
Érdeklődő
Indulás: 2015-07-17
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

ételsor
Archívum - 2017. január

25. Zserbó

2017.01.20. 07:53, agneses

 

Hozzávalók:

 

1. Tésztához

60dkg liszt

1 ráma margarin

3 kanál cukor

1 sütőpor

1 kis poharas tejföl

tej - a tészta összegyúrásához

2. Töltelék

Lekvár és Dió 

3. Díszítés

Csokimmáz (3 kanál kakaó, 15dkg cukor, 1 kanál ,melegvíz, 1 kanál olaj vagy pici margarin)

 

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókhoz. 3 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk őket a tepsi méretére.

Első lap a tepsi aljára, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval.

Második lapot ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval.

A harmadik lapot is rátesszük, villával megböködjük.

Így kb. fél óra alatt készre sütjük.

Tetejére lehet csokimázat tenni.

 

24. Csokis Muffin

2017.01.20. 07:00, agneses

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük. 12db-os muffinformás tepsibe, muffinpapírokat rakunk, kb 3/4-ig töltjük a masszával a kis lyukakat, és 20-25 percig sütjük.

 

23. Gyenge pogácsa

2017.01.20. 06:55, agneses

 

Hozzávalók:

- 1/2 kg liszt

- 1/4 kg túró

- 1 tejföl

- 1 tojás

- 1/2 csomag sütőpor vagy 1 csomag élesztő

- 15-20 dkg margarin

- só

 

Elkészítés:

Lazára összekeverjük a hozzávalókat. Tejföllel lehet lazítani a tésztát, ha igényli. Knyújtjuk, szaggatjuk, majd tepsiben megsütjük. ha kihült, letakarjuk és friss puha marad.

 

22. Gesztenyetorta

2017.01.20. 06:45, agneses

 

Hozzávalók:

1. Piskótatésztát sütünk a következőkből: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 sütőpor, 1 vaniliáscukor

2. Krémet csinálunk a következőkből, turmixgéppel: 2 csomag gesztenyemassza, 2,5dl habtejszín, porcukor, rum vagy rumaroma.

3. Díszítés: krémmel, vagy tortadarával

 

Elkészítés:

1. Megsütjük a piskótatésztát, amit kettévágunk.

2. Megtöltjük a piskóta közepét, majd kivűl is bekenjünk a krémmel.

3. Díszíthetjük.

 

21. Frissítő Limonádé

2017.01.16. 10:35, agneses

Hozzávalók:

2 db narancs - héjastúl szeletelve

2db citrom - héjastúl szeletelve

2db lime (zöldcitrom) - héjastúl szeletelve

1dl citromlé

3 kanál cukor

9dl víz

20. Aludttejes prósza

2017.01.16. 10:29, agneses

 

Hozzávalók:

2 tojás
2 bögre kefír vagy aludttej
1,5 bögre liszt
1-2 evőkanál cukor
1/2 tojásnyi zsír
csipet só
szilvalekvár


Elkészítés:


- Elkeverjük a hozzávalókat (kefir, cukor, tojás, só, liszt).
- Kizsírozzuk a tepsit, beleöntjük a masszát.
- Tetejére szilvalekvárt pötyögtetünk.
- Pirulásig sütjük.

19. Retró szendvics

2017.01.16. 10:27, agneses

 

Hozzávalók:

10db zsemle
1/2 pár kolbász szeletelve vagy szeletelt szalámi
20 dkg reszelt trapista sajt
5 db szeletelt főtt tojás 
4-5 db szeletelt savanyú uborka
vaj a kenéshez
pirosarany díszítéshez

18. Kocsonya

2017.01.16. 10:24, agneses


Hozzávalók:

- 1 köröm
- 1/2 fej
- 2 fül
- kis bürke
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 fej foghagyma
- 1 sárgarépa
- 2 babérlevél
- vegeta, só, pirosarany ízlés szerint

Elkészítés:

- Kb. 3-3,5 óra főzés után lehet tányérokban adagolni (hús+lé), dermedés után fogyasztható.

17. Bailes ital - Ír krémlikőr házilag

2017.01.16. 08:05, agneses

 

1. rész:

- 3,8 dl főzőtejszín

- 1,5 dl tej

- 1 tábla fehércsokoládé

 

A hozzávalókat egy lábosban felforraljuk, amíg a csoki elolvad benne, majd hagyjuk kihűlni-

 

2. rész:

- 3 tojás sárgája

- 20 dkg porcukor

- 3 csomag vaniliáscukor

 

Kézi habverővel habosra keverjük.

 

Összekeverjük az 1. és 2. részt. Ezután 1.5-2 dl pálinkát öntünk hozzá, és 1,5 dl kávét is. Jól elkeverjük, majd hüttőben tároljuk.

 

16. Tojáspörkölt rizzsel

2017.01.13. 09:12, agneses

Tojáspörkölt

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 3.75 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hámozzuk, negyedekbe vágjuk.
  2. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beleforgatjuk a tojásdarabokat.
  3. A tejölben elkeverjük a lisztet, a tojásra öntjük, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a tűzre.
  4. Felforraljuk, pár perc alatt besűrítjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Rizs:

Én a dobozos rizst szoktam venni, ami tasakostúl kifőzhető.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha