19. Retró szendvics2017.01.16. 10:27, agneses
Hozzávalók:
10db zsemle
1/2 pár kolbász szeletelve vagy szeletelt szalámi
20 dkg reszelt trapista sajt
5 db szeletelt főtt tojás
4-5 db szeletelt savanyú uborka
vaj a kenéshez
pirosarany díszítéshez
18. Kocsonya2017.01.16. 10:24, agneses
Hozzávalók:
- 1 köröm
- 1/2 fej
- 2 fül
- kis bürke
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 fej foghagyma
- 1 sárgarépa
- 2 babérlevél
- vegeta, só, pirosarany ízlés szerint
Elkészítés:
- Kb. 3-3,5 óra főzés után lehet tányérokban adagolni (hús+lé), dermedés után fogyasztható.
17. Bailes ital - Ír krémlikőr házilag2017.01.16. 08:05, agneses
1. rész:
- 3,8 dl főzőtejszín
- 1,5 dl tej
- 1 tábla fehércsokoládé
A hozzávalókat egy lábosban felforraljuk, amíg a csoki elolvad benne, majd hagyjuk kihűlni-
2. rész:
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaniliáscukor
Kézi habverővel habosra keverjük.
Összekeverjük az 1. és 2. részt. Ezután 1.5-2 dl pálinkát öntünk hozzá, és 1,5 dl kávét is. Jól elkeverjük, majd hüttőben tároljuk.
16. Tojáspörkölt rizzsel2017.01.13. 09:12, agneses
Tojáspörkölt
Hozzávalók:
-
6 db tojás
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 ek olaj
-
3.75 dl tejföl
-
2 evőkanál liszt
-
1 tk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés:
-
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hámozzuk, negyedekbe vágjuk.
-
A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beleforgatjuk a tojásdarabokat.
-
A tejölben elkeverjük a lisztet, a tojásra öntjük, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a tűzre.
-
Felforraljuk, pár perc alatt besűrítjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
Rizs:
Én a dobozos rizst szoktam venni, ami tasakostúl kifőzhető.
15. Májpástétomos fasírt vagy töltelék2017.01.10. 06:51, agneses
Hozzávalók:
6 zsemle vagy 6 szelet kenyér (áztatva, kinyomkodva)
1 fej hagyma dinsztelve/pirítva
2 gerezd fokhagyma
2 főtt tojás (apróra vágva)
2 nyers tojás
2 baromfi májkrém konzerv
só
bors
vegeta
zöldségzöldje (aprítva)
1 őzgerincsütő forma
alufólia
Olaj
Elkészítés:
1.) Az őzgerincformát alufóliával kibélelem, olajjal bekenem (a fólia lógjon túl a formán)
2.) A hozzávalókat összekeverem, és megtöltöm az őzgerincformát vele, olajjal megkennem, és a kilógó sütőpapírral befedem
3.) Kb. 30 percig sütöm
Tanács: Húsokhoz is lehet használni töltelékként (pl.: csirke, tarja, stb...)
14. Bögrés-Mákos Süti2017.01.10. 06:44, agneses
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált mák
Elkészítés:
A négy egész tojást és az egy bögre cukrot kézi habverővel vagy turmixgéppel habosra kikeverem (amíg a cukor fel nem oldódik benne. Ezután a többi alapanyagot hozzákeverem. Majd előmelegített sütőben megsütöm a tésztát. Ha kihült, akkor felszeletelem tetszőleges alakban, és porcukorral tálalom.
13. Hamis-túrós kockatésztával2017.01.09. 10:45, agneses
Hozzávalók:
25dkg kockatészta (bolti zacskós, amit krumplistésztához is használnak)
3 tojás
10 dkg cukor
15dkg margarin
2dl tejföl
4dl natúr joghurt
5dl tej
2 csomag vaniliáscukor
1 evőkanál citromlé
10dkg mazsola
margarin és zsemlemorzsa a tepsihez
Elkészítés:
A tepsit margarinnal kikenjük, és zsemlemorzsával megszórjuk.
A kockatésztát (nyersen, az-az előfőzés nélkül) beleöntjük a tepsibe, és rászórjuk a mazsolát.
Összekeverjük a maradék hozzávalókat kézi habverővel, és ráöntjük a tésztára.
Az egészet lefedjük alufóliával, így sütjük 10-15 percig. Ezután a fóliát levesszük a tepsiről, és prosra (ropogósra sütjük). Ha kihült, kockákra vágva tálalhatjuk.
12. Lusta asszony rétese2017.01.09. 07:24, agneses
Hozzávalók:
3 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
3 kanál búzadara
1/4 kg túró
1 kis poharas kefir
1 kis poharas tejföl
1 csomag vanilás cukor
1 csomag mazsola
Elkészítés:
- Összekeverjük a hozzávalókat
- Egy tepsit kiolajozunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát, meglocsoljuk kis olajjal, és megsütjük.
11. Meggyes-vaniliapudingos süti2017.01.09. 06:53, agneses
HOZZÁVALÓK:
A meggyes alaphoz
-
700 g meggybefőtt (magozott)
-
700 ml meggybefőtt leve
-
300 ml víz
-
140 g kristálycukor
-
180 g búzadara
A rétegezéshez
A pudinghoz
-
80 g pudingpor (vaníliás)
-
200 ml 2,8%-os tej
-
60 g kristálycukor
-
800 ml 2,8%-os tej
A tetejére
ELKÉSZÍTÉS:
1. A meggybefőtt levét leszűrjük. A levet kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 litert adjon ki.
2. Feltesszük főni a meggylevet a cukorral.
3. Mikor felforrt a meggylé, hozzáadjuk a búzadarát, és habverővel folyamatosan keverve, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük közepes hő fölött. Hozzáadjuk a befőtt meggyeket, amiről előzőleg leszűrtük a levet. 1-2 percet ezzel is főzzük.
4. Egy 30 X 24 cm-es tepsibe öntjük a sűrű búzadarás- meggyes pudingot, és gyorsan elterítjük benne egyenletesen.
5. Azonnal, amint elterítettük, rápakoljuk a babapiskótákat, és kicsit belenyomkodjuk, mielőtt bebőrösödne a meggyes puding teteje.
6. A tejet felfőzzük, és mikor elkezd forrni, hozzáöntjük a tejjel-cukorral kikevert pudingport, és kb. 3-4 perc alatt közepes hő fölött sűrű pudingot főzünk belőle. Mikor kész, gyorsan, egyenletesen elterítjük a babapiskóták tetején.
7. Hagyjuk szobahőmérsékletre kihűlni az egészet, majd tegyük hűtőbe a szeletelésig. Ha kihűlt csokit reszelünk a tetejére, és szeleteljük.
10. Bögrés pillefánk2017.01.09. 06:49, agneses
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű)
- 2-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.
|