15. Májpástétomos fasírt vagy töltelék2017.01.10. 06:51, agneses
Hozzávalók:
6 zsemle vagy 6 szelet kenyér (áztatva, kinyomkodva)
1 fej hagyma dinsztelve/pirítva
2 gerezd fokhagyma
2 főtt tojás (apróra vágva)
2 nyers tojás
2 baromfi májkrém konzerv
só
bors
vegeta
zöldségzöldje (aprítva)
1 őzgerincsütő forma
alufólia
Olaj
Elkészítés:
1.) Az őzgerincformát alufóliával kibélelem, olajjal bekenem (a fólia lógjon túl a formán)
2.) A hozzávalókat összekeverem, és megtöltöm az őzgerincformát vele, olajjal megkennem, és a kilógó sütőpapírral befedem
3.) Kb. 30 percig sütöm
Tanács: Húsokhoz is lehet használni töltelékként (pl.: csirke, tarja, stb...)
14. Bögrés-Mákos Süti2017.01.10. 06:44, agneses
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált mák
Elkészítés:
A négy egész tojást és az egy bögre cukrot kézi habverővel vagy turmixgéppel habosra kikeverem (amíg a cukor fel nem oldódik benne. Ezután a többi alapanyagot hozzákeverem. Majd előmelegített sütőben megsütöm a tésztát. Ha kihült, akkor felszeletelem tetszőleges alakban, és porcukorral tálalom.
13. Hamis-túrós kockatésztával2017.01.09. 10:45, agneses
Hozzávalók:
25dkg kockatészta (bolti zacskós, amit krumplistésztához is használnak)
3 tojás
10 dkg cukor
15dkg margarin
2dl tejföl
4dl natúr joghurt
5dl tej
2 csomag vaniliáscukor
1 evőkanál citromlé
10dkg mazsola
margarin és zsemlemorzsa a tepsihez
Elkészítés:
A tepsit margarinnal kikenjük, és zsemlemorzsával megszórjuk.
A kockatésztát (nyersen, az-az előfőzés nélkül) beleöntjük a tepsibe, és rászórjuk a mazsolát.
Összekeverjük a maradék hozzávalókat kézi habverővel, és ráöntjük a tésztára.
Az egészet lefedjük alufóliával, így sütjük 10-15 percig. Ezután a fóliát levesszük a tepsiről, és prosra (ropogósra sütjük). Ha kihült, kockákra vágva tálalhatjuk.
12. Lusta asszony rétese2017.01.09. 07:24, agneses
Hozzávalók:
3 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
3 kanál búzadara
1/4 kg túró
1 kis poharas kefir
1 kis poharas tejföl
1 csomag vanilás cukor
1 csomag mazsola
Elkészítés:
- Összekeverjük a hozzávalókat
- Egy tepsit kiolajozunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát, meglocsoljuk kis olajjal, és megsütjük.
11. Meggyes-vaniliapudingos süti2017.01.09. 06:53, agneses
HOZZÁVALÓK:
A meggyes alaphoz
-
700 g meggybefőtt (magozott)
-
700 ml meggybefőtt leve
-
300 ml víz
-
140 g kristálycukor
-
180 g búzadara
A rétegezéshez
A pudinghoz
-
80 g pudingpor (vaníliás)
-
200 ml 2,8%-os tej
-
60 g kristálycukor
-
800 ml 2,8%-os tej
A tetejére
ELKÉSZÍTÉS:
1. A meggybefőtt levét leszűrjük. A levet kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 litert adjon ki.
2. Feltesszük főni a meggylevet a cukorral.
3. Mikor felforrt a meggylé, hozzáadjuk a búzadarát, és habverővel folyamatosan keverve, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük közepes hő fölött. Hozzáadjuk a befőtt meggyeket, amiről előzőleg leszűrtük a levet. 1-2 percet ezzel is főzzük.
4. Egy 30 X 24 cm-es tepsibe öntjük a sűrű búzadarás- meggyes pudingot, és gyorsan elterítjük benne egyenletesen.
5. Azonnal, amint elterítettük, rápakoljuk a babapiskótákat, és kicsit belenyomkodjuk, mielőtt bebőrösödne a meggyes puding teteje.
6. A tejet felfőzzük, és mikor elkezd forrni, hozzáöntjük a tejjel-cukorral kikevert pudingport, és kb. 3-4 perc alatt közepes hő fölött sűrű pudingot főzünk belőle. Mikor kész, gyorsan, egyenletesen elterítjük a babapiskóták tetején.
7. Hagyjuk szobahőmérsékletre kihűlni az egészet, majd tegyük hűtőbe a szeletelésig. Ha kihűlt csokit reszelünk a tetejére, és szeleteljük.
10. Bögrés pillefánk2017.01.09. 06:49, agneses
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű)
- 2-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.
9. Rafaello golyó2017.01.09. 06:43, agneses
Hozzávalók:
30 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg tejpor
25 dkg margarin
mandula a közepébe
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A cukrot a vízzel felfőzzük, amikor felfőtt hozzáadjuk a margarint,
és addig kavargatjuk amíg elolvadt. Ezután hagyjuk langyosra hűlni, majd a kókuszreszelékkel összekevert tejport beleöntjük.
Jól összedolgozzuk, amíg teljesen egynemű lesz.
Kis golyókat formálunk, egy mandulat nyomunk a közepébe, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
8. Hagyományos krumplis-pogácsa2017.01.09. 06:32, agneses
Hozzávalók:
-
3 dkg margarin
-
1 csipet só
-
30-35 dkg finomliszt
-
napraforgó olaj a sütéshez
-
1 kg óburgonya
Elkészítés:
1.A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
2.Hozzáadunk 30 g margarint, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
3.A tésztát 1/2 cm vastag lapra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
4.A pogácsákat forró olajban mindkét oldalukon szép pirosra sütjük.
7. Bejgli mákos-diós2017.01.09. 06:26, agneses
Hozzávalók a tésztához:
- 75 dkg liszt
- 1 tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 10dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag vanilíáscukor
- kis rumaroma
Töltelék: ízlés szerint cukrozott darált dió, cukrozott darált mák, cukrozott kakaó stb....
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, a hozzávalókkal összegyúrjuk, duplájára kelesztjük, ha megkelt kinyújtjuk a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük és a tetejét langyos cukros vízzel kenjük le. Ezután még 30 percig hagyjuk kelni, majd kb 20 percig sütjük.
6. Csirkemáj bacon-bundában2017.01.09. 06:23, agneses
Hozzávalók:
-
csirkemáj
-
szeletelt bacon
-
mustár
-
olaj
-
majoranna
-
bors
Elkészítés:
A csirkemájat megmosod, megtisztítod. Kis tálkában elkeversz 2-3 evőkanál mustárt 1 evőkanál olajjal, borssal és majorannával. A bacon szeletet megkened a mustáros cuccal, a csirkemáj köré tekered, és lapos tűzálló tálba helyezed őket. Sütőbe rakod, és addig sütöd, amíg illatozni kezd, illetve amíg a bacon megpirul.
|