9. Rafaello golyó2017.01.09. 06:43, agneses
Hozzávalók:
30 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg tejpor
25 dkg margarin
mandula a közepébe
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A cukrot a vízzel felfőzzük, amikor felfőtt hozzáadjuk a margarint,
és addig kavargatjuk amíg elolvadt. Ezután hagyjuk langyosra hűlni, majd a kókuszreszelékkel összekevert tejport beleöntjük.
Jól összedolgozzuk, amíg teljesen egynemű lesz.
Kis golyókat formálunk, egy mandulat nyomunk a közepébe, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
8. Hagyományos krumplis-pogácsa2017.01.09. 06:32, agneses
Hozzávalók:
-
3 dkg margarin
-
1 csipet só
-
30-35 dkg finomliszt
-
napraforgó olaj a sütéshez
-
1 kg óburgonya
Elkészítés:
1.A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
2.Hozzáadunk 30 g margarint, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
3.A tésztát 1/2 cm vastag lapra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
4.A pogácsákat forró olajban mindkét oldalukon szép pirosra sütjük.
7. Bejgli mákos-diós2017.01.09. 06:26, agneses
Hozzávalók a tésztához:
- 75 dkg liszt
- 1 tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 10dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag vanilíáscukor
- kis rumaroma
Töltelék: ízlés szerint cukrozott darált dió, cukrozott darált mák, cukrozott kakaó stb....
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, a hozzávalókkal összegyúrjuk, duplájára kelesztjük, ha megkelt kinyújtjuk a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük és a tetejét langyos cukros vízzel kenjük le. Ezután még 30 percig hagyjuk kelni, majd kb 20 percig sütjük.
6. Csirkemáj bacon-bundában2017.01.09. 06:23, agneses
Hozzávalók:
-
csirkemáj
-
szeletelt bacon
-
mustár
-
olaj
-
majoranna
-
bors
Elkészítés:
A csirkemájat megmosod, megtisztítod. Kis tálkában elkeversz 2-3 evőkanál mustárt 1 evőkanál olajjal, borssal és majorannával. A bacon szeletet megkened a mustáros cuccal, a csirkemáj köré tekered, és lapos tűzálló tálba helyezed őket. Sütőbe rakod, és addig sütöd, amíg illatozni kezd, illetve amíg a bacon megpirul.
5. Tárkonyos csirkeragu leves2017.01.09. 06:20, agneses
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 nagy db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony (ízlés szerint)
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
4 db leveskocka (erőleves)
3 ek petrezselyem
Elkészítés:
- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
- Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk az apróra kockázott hagymával együtt.
- A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.
- Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
- Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. .
- Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
- Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
- Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét
4. Sonka-tekercs2017.01.09. 06:17, agneses
Hozzávalók:
- 1 csomag teavaj (100g)
- 1 csomag natúr sajtkrém (kicsi tömlő alakú)
- 1 fej hagyma (kicsire kockázva és ízlés szerint sózva)
- bors - ízlés szerint
- 2-3db kisebb savanyú uborka (kicsire kockázva)
- 30dkg sonkaszalámi (vékonyra szeletelve, hogy tudjuk tölteni)
Elkészítés:
Összekeverjük a teavajat a sajtkrémmel csomómentesre, borsozzuk. Beledolgozzuk a kockára vágott uborkát és sózott hagymát. Majd megtöltjük a sonkaszalámi szeletek és felgönygöljük.
3. Flamingó - szelet2017.01.09. 06:01, agneses
Tészta:
- 40dkg liszt
- 5 evőkanál porcukor
- 2dl tej
- 1 evőkanál ráma margarin
- 1 tojás
- 1 kiskanál szalagáli
- 1 vérnarancs aroma
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat. 3 részre osztjuk a tésztát, és mindhármat kinyújtjuk. Vajazott tepsi hátulján mindhárom tésztát megsütjük.
Krém:
- 22dkg ráma margarin
- 30dkg porcukor
- 6dl tej
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag vaniliáscukor
A tejet a liszttel sűrűre főzzük. A rámát a porcukrot és a vaniliáscukrot jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a sűrűre főzőtt krémmel (liszt+tej). És ezzel a kapott krémmel megtöltjük a rózsaszínű lapokat.
2. Gumitorta2017.01.09. 05:58, agneses
Hozzávalók:
-
Az 1. réteghez:
-
3 tojás
-
4 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
A 2. réteghez:
-
3 tojás
-
4 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
2 evőkanál kakaót
-
A 3. réteghez:
-
5 dl tejföl
-
7 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
A 4. réteghez:
-
2 dl szörp (HÍGÍTATLAN)
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
Elkészítés:
Hozzávalók: Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evőkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnal. A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét. Vékonyan kikent formába öntjük, és hagyjuk dermedni.
A 2. réteget ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, csak a sárgájába belekeverünk 2 evőkanál kakaót. A sárga rétegre öntjük, majd hagyjuk dermedni.
A 3. réteghez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evőkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint. Majd hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.
A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.
1. Almatorta - sütés nélkül2017.01.09. 05:44, agneses
Hozzávalók:
- 8db közepes alma (megpucolva, felkockázva)
- 2 csomag vanilás pudingpor (főzős fajta)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 tasak vaniliáscukor
- 1 nagy csomag babapiskóta (vagy 2 kisebb csomag)
- kevés víz
Elkészítés:
- A 2 csomag vaniliás pudingot kevés vizzel csomómentesre keverjük.
- Az almákat feltesszük vízben főzni; annyival, hogy félig lepje el az almákat.
- Ha megfőtt az alma, akkor beletesszük az egy evőkanál citromlét, a 1 tasak vaniliáscukrot, majd jól összekeverjük. Ezután beletesszük a csomómentesre kevert vaniliás pudingot, és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
- Kirakjuk egy kerek csatos tortaforma oldalát a babapiskótákkal, majd a megfőzőtt krémet is beleöntjük. Majd a tetejét is kirakjuk a babapiskótával.
- Ha kész, akkor egy napig a hűttőben állni hagyjuk, majd szeletelve tálalhatjuk.
|