Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek az agnes-konyhaja nevű oldalon.

A sütés-főzés iránti szeretetem, már kiskoromban kialakult bennem (már ekkor szerettem anyukámnak segíteni, és ellesni tőle a különböző konyhai praktikákat). Édesanyámtól azt tanultam, hogy mindig szívvel-lélekkel, szeretettel készül a legjobb étel (még ha nem is a legszebb kinézetű); a közös családi étkezések hozzák össze igazán a családot, mert akkor együtt a család minden egyes tagja, ilyenkor jó beszélgetni is az élet nagy dolgairól; na és persze a férfi szívéhez is a gyomrán keresztűl vezet az út. Az étel idejében való elkészítése is fontos dolog, ezt a példát is otthonról hoztam, mert hamar kész lett mindennap az étel. Szeretem a finom ételeket, és ez az alkatomon is meglátszik. Azt hiszem, hogy nincs panasz a főztőmre, bár bőven van még mit tanulnom. De amit tudok, azt szívesen átadom a nagyvilágnak! Szóval szívesen veszem a hozzászólást, kritikát (persze, ha kultúrált formában történik). Üdv: agneses

 
Chat

 
információ

 

Agneses Szerkesztő
2015. 07. 17. Nyitás
Sütés-főzés Téma
G-PortálSosugary Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

 
Érdeklődő
Indulás: 2015-07-17
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

ételsor
Archívum - 2017. január

5. Tárkonyos csirkeragu leves

2017.01.09. 06:20, agneses

Hozzávalók:


2 db csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 nagy db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony (ízlés szerint)
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
4 db leveskocka (erőleves)
3 ek petrezselyem

 

Elkészítés:


- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
- Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk az apróra kockázott hagymával együtt.
- A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.
- Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
- Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. .
- Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
- Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
- Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét

4. Sonka-tekercs

2017.01.09. 06:17, agneses

Hozzávalók:
- 1 csomag teavaj (100g)
- 1 csomag natúr sajtkrém (kicsi tömlő alakú)
- 1 fej hagyma (kicsire kockázva és ízlés szerint sózva)
- bors - ízlés szerint
- 2-3db kisebb savanyú uborka (kicsire kockázva)
- 30dkg sonkaszalámi (vékonyra szeletelve, hogy tudjuk tölteni)

Elkészítés:
Összekeverjük a teavajat a sajtkrémmel csomómentesre, borsozzuk. Beledolgozzuk a kockára vágott uborkát és sózott hagymát. Majd megtöltjük a sonkaszalámi szeletek és felgönygöljük.

3. Flamingó - szelet

2017.01.09. 06:01, agneses

Tészta:

- 40dkg liszt

- 5 evőkanál porcukor

- 2dl tej

- 1 evőkanál ráma margarin

- 1 tojás

- 1 kiskanál szalagáli

- 1 vérnarancs aroma

Jól összedolgozzuk a hozzávalókat. 3 részre osztjuk a tésztát, és mindhármat kinyújtjuk. Vajazott tepsi hátulján mindhárom tésztát megsütjük.

Krém:

- 22dkg ráma margarin

- 30dkg porcukor

- 6dl tej

- 7 evőkanál liszt

- 1 csomag vaniliáscukor

A tejet a liszttel sűrűre főzzük. A rámát a porcukrot és a vaniliáscukrot jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a sűrűre főzőtt krémmel (liszt+tej). És ezzel a kapott krémmel megtöltjük a rózsaszínű lapokat.

2. Gumitorta

2017.01.09. 05:58, agneses

Hozzávalók:

  • Az 1. réteghez:
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • A 2. réteghez:
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál kakaót
  • A 3. réteghez:
  • 5 dl tejföl
  • 7 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • A 4. réteghez:
  • 2 dl szörp (HÍGÍTATLAN)
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin

Elkészítés:

Hozzávalók: Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evőkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnal. A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét. Vékonyan kikent formába öntjük, és hagyjuk dermedni.

A 2. réteget ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, csak a sárgájába belekeverünk 2 evőkanál kakaót. A sárga rétegre öntjük, majd hagyjuk dermedni.

A 3. réteghez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evőkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint. Majd hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.

A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.

1. Almatorta - sütés nélkül

2017.01.09. 05:44, agneses

Hozzávalók:

- 8db közepes alma (megpucolva, felkockázva)

- 2 csomag vanilás pudingpor (főzős fajta)

- 1 evőkanál citromlé

- 1 tasak vaniliáscukor

- 1 nagy csomag babapiskóta (vagy 2 kisebb csomag)

- kevés víz

Elkészítés:

- A 2 csomag vaniliás pudingot kevés vizzel csomómentesre keverjük.

- Az almákat feltesszük vízben főzni; annyival, hogy félig lepje el az almákat.

- Ha megfőtt az alma, akkor beletesszük az egy evőkanál citromlét, a 1 tasak vaniliáscukrot, majd jól összekeverjük. Ezután beletesszük a csomómentesre kevert vaniliás pudingot, és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.

- Kirakjuk egy kerek csatos tortaforma oldalát a babapiskótákkal, majd a megfőzőtt krémet is beleöntjük. Majd a tetejét is kirakjuk a babapiskótával.

- Ha kész, akkor egy napig a hűttőben állni hagyjuk, majd szeletelve tálalhatjuk.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 


Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre