agnes-konyhaja

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek az oldalamon, ami a sütéssel és főzéssel foglalkozik (agnes-konyhaja). 

Ágnes a becsületes nevem, de itt az oldalon az ÁGNESES-t használom. 1981-ben láttam meg a napvilágot, és egy somogy megyei kisvárosban lakom. Ápolónőként dolgozom (három műszakban). A sütés-főzés iránti szeretetem, már kiskoromban kialakult bennem (már ekkor szerettem anyukámnak segíteni, és ellesni tőle a praktikákat). Szeretem a finom ételeket, és ez már az alkatomon is meglátszik (de egyenlőre nem bánom). Anyukámtól azt tanultam, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztűl vezet az út (így én nagyon igyekszem a páromat meglepni). Azt hiszem, hogy nincs panasz a főztőmre, bár bőven van még mit tanulnom. De amit tudok, azt szívesen átadom a nagyvilágnak! Szóval szívesen veszem a hozzászólást, kritikát (persze, ha kultúrált formában történik). Üdv: agneses

 
Archívum
Friss bejegyzések
2017.01.20. 07:53
2017.01.20. 07:00
2017.01.20. 06:55
2017.01.20. 06:45
2017.01.16. 10:35
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Chat

 
Érdeklődő
Indulás: 2015-07-17
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ételsor

12. Meggyes-vaniliapudingos süti

2017.01.09. 06:53, agneses

HOZZÁVALÓK:

A meggyes alaphoz

  • 700 g meggybefőtt (magozott)
  • 700 ml meggybefőtt leve
  • 300 ml víz
  • 140 g kristálycukor
  • 180 g búzadara

A rétegezéshez

  • 24 db babapiskóta

A pudinghoz

  • 80 g pudingpor (vaníliás)
  • 200 ml 2,8%-os tej
  • 60 g kristálycukor
  • 800 ml 2,8%-os tej

A tetejére

  • 50 g tejcsokoládé

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A meggybefőtt levét leszűrjük. A levet kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 litert adjon ki.

2. Feltesszük főni a meggylevet a cukorral.

3. Mikor felforrt a meggylé, hozzáadjuk a búzadarát, és habverővel folyamatosan keverve, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük közepes hő fölött. Hozzáadjuk a befőtt meggyeket, amiről előzőleg leszűrtük a levet. 1-2 percet ezzel is főzzük.

4. Egy 30 X 24 cm-es tepsibe öntjük a sűrű búzadarás- meggyes pudingot, és gyorsan elterítjük benne egyenletesen.

5. Azonnal, amint elterítettük, rápakoljuk a babapiskótákat, és kicsit belenyomkodjuk, mielőtt bebőrösödne a meggyes puding teteje.

6. A tejet felfőzzük, és mikor elkezd forrni, hozzáöntjük a tejjel-cukorral kikevert pudingport, és kb. 3-4 perc alatt közepes hő fölött sűrű pudingot főzünk belőle. Mikor kész, gyorsan, egyenletesen elterítjük a babapiskóták tetején.

7. Hagyjuk szobahőmérsékletre kihűlni az egészet, majd tegyük hűtőbe a szeletelésig. Ha kihűlt csokit reszelünk a tetejére, és szeleteljük.