agnes-konyhaja

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek az oldalamon, ami a sütéssel és főzéssel foglalkozik (agnes-konyhaja). 

Ágnes a becsületes nevem, de itt az oldalon az ÁGNESES-t használom. 1981-ben láttam meg a napvilágot, és egy somogy megyei kisvárosban lakom. Ápolónőként dolgozom (három műszakban). A sütés-főzés iránti szeretetem, már kiskoromban kialakult bennem (már ekkor szerettem anyukámnak segíteni, és ellesni tőle a praktikákat). Szeretem a finom ételeket, és ez már az alkatomon is meglátszik (de egyenlőre nem bánom). Anyukámtól azt tanultam, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztűl vezet az út (így én nagyon igyekszem a páromat meglepni). Azt hiszem, hogy nincs panasz a főztőmre, bár bőven van még mit tanulnom. De amit tudok, azt szívesen átadom a nagyvilágnak! Szóval szívesen veszem a hozzászólást, kritikát (persze, ha kultúrált formában történik). Üdv: agneses

 
Archívum
Friss bejegyzések
2017.01.20. 07:53
2017.01.20. 07:00
2017.01.20. 06:55
2017.01.20. 06:45
2017.01.16. 10:35
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Chat

 
Érdeklődő
Indulás: 2015-07-17
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ételsor

15. Hamis-túrós kockatésztával

2017.01.09. 10:45, agneses

Hozzávalók:

25dkg kockatészta (bolti zacskós, amit krumplistésztához is használnak)

3 tojás

10 dkg cukor

15dkg margarin

2dl tejföl

4dl natúr joghurt

5dl tej

2 csomag vaniliáscukor

1 evőkanál citromlé

10dkg mazsola

margarin és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés:

A tepsit margarinnal kikenjük, és zsemlemorzsával megszórjuk. 

A kockatésztát (nyersen, az-az előfőzés nélkül) beleöntjük a tepsibe, és rászórjuk a mazsolát.

Összekeverjük a maradék hozzávalókat kézi habverővel, és ráöntjük a tésztára.

Az egészet lefedjük alufóliával, így sütjük 10-15 percig. Ezután a fóliát levesszük a tepsiről, és prosra (ropogósra sütjük).  Ha kihült, kockákra vágva tálalhatjuk.