29. Ünnepi menüsor 2017.12.27. 11:48, agneses
Elég sok étel készült Karácsonykor az asztalra!
1) Vendégeket vártunk, ezért keszültem egy kicsit. A menü pedig amit csináltam: húsleves, húsoskáposzta, túrótorta, beigli, kekszgolyó.
2) Mi is voltunk vendégségbe. Itt a következő dolgokat kostólhattuk meg: húsleves, krumplipüré, rizs, sült kacsa, rántotthús, sült csirkemell, rántott csirkehús, töltött dagadó, rántott gomba, oroszkrémtorta
28. Kellemes Ünnepeket2017.12.25. 06:32, agneses
Ezúton kívánok mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
27. Gyümölcs - bólé2017.10.31. 07:46, agneses
Hozzávalók:
- 2dl narancsszörp
- porcukor ízlés szerint
- 3cl alkohol (pálinka vagy rum), ez elhagyható ha valaki alkoholmentes verziót szeretne
- 3db narancs kis kockákba szeletelve
- 3db banán szeletelve vagy kockázva
- 5db kiwi szeletelve vagy kockázva
- 3liter víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, amiben tálaljuk. Kis poharakban adagoljuk, kanállal ehető-iható.
26. Túrótorta2017.10.31. 04:43, agneses
Hozzávalók:
1) Tészta
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, és tepsiben megsütjük a piskótatésztát.
2) Krém
- 1/2 kg túró
- 1 dobozos HULLALA tejszín 2,5dl (amit csak kézi habverővel fel kell verni)
- porcukor - ízés szerint
- 1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Előszőr a tejszín verjük fel a porcukorral, utánna elkeverjük benne a túrót és a citromhéjat. A krémet pedig rátesszük a kihűlt piskótatésztára.
3) Díszítés
- gyümölcs - ízlés szerint ( barack, kiwi, narancs, banán, stb.)
- 1 csomag zseléfix (kis melegvizzel elkeverjük majd óvatosan addig melegítjük míg zselés kocsonyás állagot nem kapunk)
A gyümölcsöket rátesszük a krém tetejére, a zseléfixet a tetejére, és hagyjuk megdermedni.
25. Zserbó2017.01.20. 07:53, agneses
Hozzávalók:
1. Tésztához
60dkg liszt
1 ráma margarin
3 kanál cukor
1 sütőpor
1 kis poharas tejföl
só
tej - a tészta összegyúrásához
2. Töltelék
Lekvár és Dió
3. Díszítés
Csokimmáz (3 kanál kakaó, 15dkg cukor, 1 kanál ,melegvíz, 1 kanál olaj vagy pici margarin)
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókhoz. 3 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk őket a tepsi méretére.
Első lap a tepsi aljára, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval.
Második lapot ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval.
A harmadik lapot is rátesszük, villával megböködjük.
Így kb. fél óra alatt készre sütjük.
Tetejére lehet csokimázat tenni.
24. Csokis Muffin2017.01.20. 07:00, agneses
Hozzávalók:
-
15 dkg liszt
-
2 tojás
-
15 dkg vaj
-
15 dkg cukor
-
3 evőkanál baracklekvár
-
1/2 csomag sütőpor
-
5 dkg keserű kakaópor
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. 12db-os muffinformás tepsibe, muffinpapírokat rakunk, kb 3/4-ig töltjük a masszával a kis lyukakat, és 20-25 percig sütjük.
23. Gyenge pogácsa2017.01.20. 06:55, agneses
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1/4 kg túró
- 1 tejföl
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor vagy 1 csomag élesztő
- 15-20 dkg margarin
- só
Elkészítés:
Lazára összekeverjük a hozzávalókat. Tejföllel lehet lazítani a tésztát, ha igényli. Knyújtjuk, szaggatjuk, majd tepsiben megsütjük. ha kihült, letakarjuk és friss puha marad.
22. Gesztenyetorta2017.01.20. 06:45, agneses
Hozzávalók:
1. Piskótatésztát sütünk a következőkből: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 sütőpor, 1 vaniliáscukor
2. Krémet csinálunk a következőkből, turmixgéppel: 2 csomag gesztenyemassza, 2,5dl habtejszín, porcukor, rum vagy rumaroma.
3. Díszítés: krémmel, vagy tortadarával
Elkészítés:
1. Megsütjük a piskótatésztát, amit kettévágunk.
2. Megtöltjük a piskóta közepét, majd kivűl is bekenjünk a krémmel.
3. Díszíthetjük.
21. Frissítő Limonádé2017.01.16. 10:35, agneses
Hozzávalók:
2 db narancs - héjastúl szeletelve
2db citrom - héjastúl szeletelve
2db lime (zöldcitrom) - héjastúl szeletelve
1dl citromlé
3 kanál cukor
9dl víz
20. Aludttejes prósza2017.01.16. 10:29, agneses
Hozzávalók:
2 tojás
2 bögre kefír vagy aludttej
1,5 bögre liszt
1-2 evőkanál cukor
1/2 tojásnyi zsír
csipet só
szilvalekvár
Elkészítés:
- Elkeverjük a hozzávalókat (kefir, cukor, tojás, só, liszt).
- Kizsírozzuk a tepsit, beleöntjük a masszát.
- Tetejére szilvalekvárt pötyögtetünk.
- Pirulásig sütjük.
|