26. Túrótorta2017.10.31. 04:43, agneses
Hozzávalók:
1) Tészta
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, és tepsiben megsütjük a piskótatésztát.
2) Krém
- 1/2 kg túró
- 1 dobozos HULLALA tejszín 2,5dl (amit csak kézi habverővel fel kell verni)
- porcukor - ízés szerint
- 1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Előszőr a tejszín verjük fel a porcukorral, utánna elkeverjük benne a túrót és a citromhéjat. A krémet pedig rátesszük a kihűlt piskótatésztára.
3) Díszítés
- gyümölcs - ízlés szerint ( barack, kiwi, narancs, banán, stb.)
- 1 csomag zseléfix (kis melegvizzel elkeverjük majd óvatosan addig melegítjük míg zselés kocsonyás állagot nem kapunk)
A gyümölcsöket rátesszük a krém tetejére, a zseléfixet a tetejére, és hagyjuk megdermedni.
22. Gesztenyetorta2017.01.20. 06:45, agneses
Hozzávalók:
1. Piskótatésztát sütünk a következőkből: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 sütőpor, 1 vaniliáscukor
2. Krémet csinálunk a következőkből, turmixgéppel: 2 csomag gesztenyemassza, 2,5dl habtejszín, porcukor, rum vagy rumaroma.
3. Díszítés: krémmel, vagy tortadarával
Elkészítés:
1. Megsütjük a piskótatésztát, amit kettévágunk.
2. Megtöltjük a piskóta közepét, majd kivűl is bekenjünk a krémmel.
3. Díszíthetjük.
14. Bögrés-Mákos Süti2017.01.10. 06:44, agneses
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált mák
Elkészítés:
A négy egész tojást és az egy bögre cukrot kézi habverővel vagy turmixgéppel habosra kikeverem (amíg a cukor fel nem oldódik benne. Ezután a többi alapanyagot hozzákeverem. Majd előmelegített sütőben megsütöm a tésztát. Ha kihült, akkor felszeletelem tetszőleges alakban, és porcukorral tálalom.
2. Gumitorta2017.01.09. 05:58, agneses
Hozzávalók:
-
Az 1. réteghez:
-
3 tojás
-
4 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
A 2. réteghez:
-
3 tojás
-
4 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
2 evőkanál kakaót
-
A 3. réteghez:
-
5 dl tejföl
-
7 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
A 4. réteghez:
-
2 dl szörp (HÍGÍTATLAN)
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
Elkészítés:
Hozzávalók: Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evőkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnal. A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét. Vékonyan kikent formába öntjük, és hagyjuk dermedni.
A 2. réteget ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, csak a sárgájába belekeverünk 2 evőkanál kakaót. A sárga rétegre öntjük, majd hagyjuk dermedni.
A 3. réteghez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evőkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint. Majd hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.
A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.
1. Almatorta - sütés nélkül2017.01.09. 05:44, agneses
Hozzávalók:
- 8db közepes alma (megpucolva, felkockázva)
- 2 csomag vanilás pudingpor (főzős fajta)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 tasak vaniliáscukor
- 1 nagy csomag babapiskóta (vagy 2 kisebb csomag)
- kevés víz
Elkészítés:
- A 2 csomag vaniliás pudingot kevés vizzel csomómentesre keverjük.
- Az almákat feltesszük vízben főzni; annyival, hogy félig lepje el az almákat.
- Ha megfőtt az alma, akkor beletesszük az egy evőkanál citromlét, a 1 tasak vaniliáscukrot, majd jól összekeverjük. Ezután beletesszük a csomómentesre kevert vaniliás pudingot, és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
- Kirakjuk egy kerek csatos tortaforma oldalát a babapiskótákkal, majd a megfőzőtt krémet is beleöntjük. Majd a tetejét is kirakjuk a babapiskótával.
- Ha kész, akkor egy napig a hűttőben állni hagyjuk, majd szeletelve tálalhatjuk.
|