29. Ünnepi menüsor 2017.12.27. 11:48, agneses
Elég sok étel készült Karácsonykor az asztalra!
1) Vendégeket vártunk, ezért keszültem egy kicsit. A menü pedig amit csináltam: húsleves, húsoskáposzta, túrótorta, beigli, kekszgolyó.
2) Mi is voltunk vendégségbe. Itt a következő dolgokat kostólhattuk meg: húsleves, krumplipüré, rizs, sült kacsa, rántotthús, sült csirkemell, rántott csirkehús, töltött dagadó, rántott gomba, oroszkrémtorta
26. Túrótorta2017.10.31. 04:43, agneses
Hozzávalók:
1) Tészta
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, és tepsiben megsütjük a piskótatésztát.
2) Krém
- 1/2 kg túró
- 1 dobozos HULLALA tejszín 2,5dl (amit csak kézi habverővel fel kell verni)
- porcukor - ízés szerint
- 1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Előszőr a tejszín verjük fel a porcukorral, utánna elkeverjük benne a túrót és a citromhéjat. A krémet pedig rátesszük a kihűlt piskótatésztára.
3) Díszítés
- gyümölcs - ízlés szerint ( barack, kiwi, narancs, banán, stb.)
- 1 csomag zseléfix (kis melegvizzel elkeverjük majd óvatosan addig melegítjük míg zselés kocsonyás állagot nem kapunk)
A gyümölcsöket rátesszük a krém tetejére, a zseléfixet a tetejére, és hagyjuk megdermedni.
20. Aludttejes prósza2017.01.16. 10:29, agneses
Hozzávalók:
2 tojás
2 bögre kefír vagy aludttej
1,5 bögre liszt
1-2 evőkanál cukor
1/2 tojásnyi zsír
csipet só
szilvalekvár
Elkészítés:
- Elkeverjük a hozzávalókat (kefir, cukor, tojás, só, liszt).
- Kizsírozzuk a tepsit, beleöntjük a masszát.
- Tetejére szilvalekvárt pötyögtetünk.
- Pirulásig sütjük.
12. Lusta asszony rétese2017.01.09. 07:24, agneses
Hozzávalók:
3 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
3 kanál búzadara
1/4 kg túró
1 kis poharas kefir
1 kis poharas tejföl
1 csomag vanilás cukor
1 csomag mazsola
Elkészítés:
- Összekeverjük a hozzávalókat
- Egy tepsit kiolajozunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát, meglocsoljuk kis olajjal, és megsütjük.
7. Bejgli mákos-diós2017.01.09. 06:26, agneses
Hozzávalók a tésztához:
- 75 dkg liszt
- 1 tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 10dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag vanilíáscukor
- kis rumaroma
Töltelék: ízlés szerint cukrozott darált dió, cukrozott darált mák, cukrozott kakaó stb....
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, a hozzávalókkal összegyúrjuk, duplájára kelesztjük, ha megkelt kinyújtjuk a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük és a tetejét langyos cukros vízzel kenjük le. Ezután még 30 percig hagyjuk kelni, majd kb 20 percig sütjük.
3. Flamingó - szelet2017.01.09. 06:01, agneses
Tészta:
- 40dkg liszt
- 5 evőkanál porcukor
- 2dl tej
- 1 evőkanál ráma margarin
- 1 tojás
- 1 kiskanál szalagáli
- 1 vérnarancs aroma
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat. 3 részre osztjuk a tésztát, és mindhármat kinyújtjuk. Vajazott tepsi hátulján mindhárom tésztát megsütjük.
Krém:
- 22dkg ráma margarin
- 30dkg porcukor
- 6dl tej
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag vaniliáscukor
A tejet a liszttel sűrűre főzzük. A rámát a porcukrot és a vaniliáscukrot jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a sűrűre főzőtt krémmel (liszt+tej). És ezzel a kapott krémmel megtöltjük a rózsaszínű lapokat.
2. Gumitorta2017.01.09. 05:58, agneses
Hozzávalók:
-
Az 1. réteghez:
-
3 tojás
-
4 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
A 2. réteghez:
-
3 tojás
-
4 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
2 evőkanál kakaót
-
A 3. réteghez:
-
5 dl tejföl
-
7 evőkanál porcukor
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
-
A 4. réteghez:
-
2 dl szörp (HÍGÍTATLAN)
-
1,5 dl víz
-
2 evőkanál zselatin
Elkészítés:
Hozzávalók: Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evőkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnal. A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét. Vékonyan kikent formába öntjük, és hagyjuk dermedni.
A 2. réteget ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, csak a sárgájába belekeverünk 2 evőkanál kakaót. A sárga rétegre öntjük, majd hagyjuk dermedni.
A 3. réteghez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evőkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint. Majd hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.
A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.
1. Almatorta - sütés nélkül2017.01.09. 05:44, agneses
Hozzávalók:
- 8db közepes alma (megpucolva, felkockázva)
- 2 csomag vanilás pudingpor (főzős fajta)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 tasak vaniliáscukor
- 1 nagy csomag babapiskóta (vagy 2 kisebb csomag)
- kevés víz
Elkészítés:
- A 2 csomag vaniliás pudingot kevés vizzel csomómentesre keverjük.
- Az almákat feltesszük vízben főzni; annyival, hogy félig lepje el az almákat.
- Ha megfőtt az alma, akkor beletesszük az egy evőkanál citromlét, a 1 tasak vaniliáscukrot, majd jól összekeverjük. Ezután beletesszük a csomómentesre kevert vaniliás pudingot, és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
- Kirakjuk egy kerek csatos tortaforma oldalát a babapiskótákkal, majd a megfőzőtt krémet is beleöntjük. Majd a tetejét is kirakjuk a babapiskótával.
- Ha kész, akkor egy napig a hűttőben állni hagyjuk, majd szeletelve tálalhatjuk.
|